lauantai 15. lokakuuta 2011

Kynsien kunnostus

Taisin jo aikaisemmassa postauksessa mainita, että kynsilakkani ovat irtoilleet kuin olisi tekokynnet kätösissä.. Niin kävi tänäänkin, kun olin pukemassa tallivarusteita päälle. Huomasin, että kynnessä ollut lakka vain lensi lattialle.. Siinä kotosalla irtosi vielä kaksi lisää. Kun olin päässyt hevosen selkään tunsin kun sormikkaassa oli taas irronnut yksi... niin rasittavaa. Ja vielä, että miten ne kaikki tipahtelee vuorotellen vielä tunnin sisällä. Noh ainakin kynsilakanpoistoaineella ei tarvinnut hinkata lakkoja irti.. Tässä vielä kuvaa..


Luulen, että alemmassa kuvassa on syyllinen.. nimittäin edelliset sekä toissakynnetkin irtosivat samalla  tavalla ja olin käyttänyt kyseistä Rimmelin lakkaa aluslakkana.. Kuivuu kyllä todella nopeasti, mutta kynnet irtoilee ärsyttävästi.Tietenkin kun lakat olivat irtoilleet kynsistä, niin sitten alkoi kynsien lohkeileminen... Yhtenä hyvänä esimerkkinä alemman kuvan etusormi mikä on lohjennut kynnen molemmista reunoista.

Erittäin epäsiistit kynnet ja joo.. tiedän että nää näyttää erittäin kärsineiltä.

Ajattelin siis ihan suosiolla vetäistä kynnet lyhyemmiksi, sillä huomenna jatkan hevosten parissa kisoissa. Siistin kynnenaluset, käytin kynslakan poistoainetta jotta viimeisetkin lakkojen rippeet lähtivät pois, sekä viilasin kärjet. Näyttää kyllä paljon siistimmiltä verrattuna yllä oleviin kuviin...


Laitan kohta tai illemmalla lakat kynsiin, mutta tuskin mitään kovin ihmeellisiä, kun huomenna jatkan siis harrastukseni parissa. Pakko kumminkin jonkunlaista laittaa, ettei nämä lyhkäisetkin lohkea. Tänään siis vielä tulossa postausta !

2 kommenttia:

  1. En tiennytkään, että lakat voivat noin lähteä. :o Eiköhän se tuon aluslakan vika ollut, jos noin on jo aikaisemmin käynyt. (: Kauanko olet ratsastanut?
    Itsellä kynnet ovat vähän ongelmalliset, kun haluaisin piiitkät kynnet, mutten voi erityisen pitkiksi niitä kasvattaa juurikin ratsastuksen takia - alan pelkäämään kynsieni puolesta ja hevosen hoito jää jotenkin pienemmän puolelle. :D Onko sinulla koskaan samantyyppisiä ongelmia?

    VastaaPoista
  2. Marie: Oon ihmetelly kyllä ihan samaa, että miten ne tälleen irtoaa. Ei oo kyl siitä enää huolta nimittäin onnistuin aika taitavast kaatamaa ton mun surkeen lakan eikä jäljelle jääny mitään... Haaste postauksessa on vähä tarkemmin, mutta yli 10 vuotta :) Noh itse kans kasvattelen kynsiä joo ja ne lohkeilee lähes aina ku oon tallilla eli parisen kertaa viikossa.. Ihan normaalisti kyllä silti koitan sen harrastuksen parissa olla vaikka kynnet välillä kärsii ! Yleensä mulla kynnet lohkee kyllä just kärkien reunoista, että ei pahemmin

    VastaaPoista